Inici Seccions  Famílies GMeF  Activitats

Menú d'Usuari

Calendari d'Activitats

Octubre 2017
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Seguretat i Prevenció

Bàner

El Temps

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Activitats GMeF

Bloc d'activitats del Grup de Muntanya en Família de l'AE TalaiaFAMÍLIES - A LA CAMINADA POPULAR - 25/01/2015

47a sortida del Grup de Muntanya en Família. Enguany, com que el mes de gener no disposàvem de gaires caps de setmana lliures (postReis, Sant Antoni i els Tres Tombs, etc.), havíem decidit que en lloc d'organitzar una excursió, ens afegiríem a la 27a edició de la Caminada Popular del diumenge 25 de gener, que munten els nostres amics del Grup de Marxes i Caminades de la Talaia. I així ho hem fet, tot i que la participació de famílies del GMeF no ha estat gaire destacable: 34 excursionistes (16 menors), acompanyats de nombrosos altres caminaires, fins a un total de 250.

A més, com que ha fet força fresca (tot i que el vent que havien previst no ha arribar fins més tard), les nostres samarretes vermelles no han fet gaire acte de presència, i el GMeF no s'ha fet gaire present en la indumentària força acolorida de tota la filera de participants.

A 2/4 de 9 del matí en punt sortíem del davant mateix de la seu de la nostra entitat pels carrers del Comerç, de les Premses, Major, dels Estudis i de Miquel Guansé, per travessar tot seguit la ronda Ibèrica a l'esguard dels agents de la Policia Local que han anat aturant el trànsit perquè passés tota la colla de marxaires. Pel camí dels Escalons hem fet cap a la Bassa de Creixell i hem entrat a les urbanitzacions del Pas del Bou i del mas Ricart.

Passada l'autopista per un pont, hem fet una corrua per un sender fins al punt més alt de l’itinerari, situat a la Carrerada de la Talaia, al Portal del Roc, ben bé sota el cim de la Talaia, on ens hem aturat a esmorzar. Tot seguit, una baixada pel ja conegut fondo del Frare (que ja vam utilitzar el mes passat per baixar de la Talaia) ens ha conduït fins a la carretera de l'Arboç. Travessada una vinya, ha aparescut davant nostre la masia del Salze, i poc més enllà els Mossos d'Esquadra aturaven el trànsit de les rotondes perquè poguéssim passar sense problemes.

Per l’antic camí de Rocacrespa, per sota el Juí del Moro, i arran del mas d’en Palau hem anat fins als Sis Camins, i ja per terreny urbanitzat hem caminat fins a la seu social de la Talaia, on ens han rebut amb un complet vermut per a tothom.

 
FAMÍLIES - A LA CAMINADA POPULAR - 25/01/2015

Diumenge 25

EL GMeF PARTICIPA A LA CAMINADA POPULAR DE L'AE TALAIA

Enguany, el GMeF s'afegeix a la 27a Caminada Popular de l'AE Talaia. Inscriviu-vos-hi!

Organitza: Grup de Muntanya en Família

 
FAMÍLIES - ASCENSIÓ A LA TALAIA - 21/12/2014

46a sortida del Grup de Muntanya en Família, avui per instal·lar el pessebre elaborat en el taller del passat 12 de desembre al cim de la Talaia (280 m), ben a prop de casa.

Hi hem anat el diumenge 21 de desembre, tot just abans d'encetar les festes de Nadal. 44 excursionistes del GMeF (22 dels quals menors) ens hem trobat a Vilanova per desplaçar-nos fins al Corral d'en Tort, on hem aparcat els vehicles. L'Anna-Llibertat duia el pessebre cobert i en vertical a l'esquena, ben subjectat, perquè arribés en les millors condicions fins al cim de la Talaia. Del Corral d'en Tort hem caminat per la vora de xiprers i d'una vinya vella fins al Molí del Salze, on hem girat per travessar el riu Foix i caminar per entre les cases de la urbanització de les Estoreres. Aviat, hem pres el camí de Rocacrespa. Els colors del matí eren ben definits i en passar per sota un roure hem arribat a Rocacrespa.

Travessat novament el riu Foix i la carretera de l'Arboç, ens hem enfilat tot seguit pel fondo del Castellot, primer per camins carreters, més amunt per la vora d'una vinya i després per corriols que ens han dut a la Carrerada, un camí ample i encimentat però pendent que ens ha alçat sobre la plana. El panorama fins al mar i les muntanyes litorals era molt dilatat i brillant, fins al punt de poder veure la silueta de Mallorca. Al peu d'una torre de conducció elèctrica hem pres l'antic sender que ens ha conduït al cim de la Talaia en poca estona.

Fet el cim, ens hem desplaçat fins a la Creu de la Talaia, situada al vessant de Lurdes, des d'on hem pogut veure l'ermita esmentada, el pantà de Foix i la plana baixpenedesenca fins al Montmell i el Montagut. De sobte han aparegut dues plates de torrons i una capseta de xocolata amb sal que ha fet les delícies de tothom. En aquest ambient prenadalenc, hem instal·lat el pessebre al recer d'unes altes roques situades al peu de la creu i hem cantat nadales. Després de la foto de grup, hem tornat a la carena i al cim de la Talaia per iniciar la baixada per la pista asfaltada, que ens ha dut en poca estona fins al peu de la muntanya.

Pel fondo de la Cantina i les vinyes del Quintal hem arribat a la carretera de l'Arboç que hem tornat a travessar. Per la vora d'una vinya hem tornat a la Masia del Salze i, d'allí, al Corral d'en Tort on ens hem desitjat bon Nadal i hem donat per acabada l'excursió. I tothom ha marxat cap a dinar.

Un matí esplèndid que hem aprofitat per assolir el cim de la Talaia amb un bon ambient prenadalenc.

 

 
FAMÍLIES - ASCENSIÓ A LA TALAIA - 21/12/2014

Diumenge 21

PUJADA DEL PESSEBRE AL CIM DE LA TALAIA (Garraf)

Organitza: Grup de Muntanya en Família

Itinerari: Corral d’en Tort - Masia del Salze - Urbanització Les Estoreres - Riu Foix - Rocacrespa - Fondo del Castellot - Portal d’en Roc - La Talaia (280 m) - Fondo de la Cantina - Vinya del Quintal - Masia del Salze - Corral d’en Tort. Longitud: 7,5 km aprox. Desnivell: 213 m. Horari: 4.00 hores aprox. Dificultat: baixa.

ATTACHMENTS_TITLE
ArxiuFILE_SIZE
DOWNLOAD_THIS_FILE_SDOSSIER EXCURSIÓ TALAIA PESSEBRE_GMeF614 Kb
 
FAMÍLIES - TALLER FIGURETES - 12/12/2014

El divendres 12 de desembre una bona colla de nens, nenes, mares i pares es van aplegar a una de les sales de la Talaia per fer un nou taller de figuretes de pessebre, aquesta vegada amb taps de suro i altre material reutilitzat, pintura, roba, etc.

Tothom va treballar de valent. Mentrestant, un grup de pares anava muntant el pessebre de l'entitat al vestíbul del primer pis. A la sala de treball, els taps de suro, retalls de feltre, robes diverses, escuradents i altres materials inversemblants anaven evolucionant i convertint-se en una nombrosa representació de les figuretes de pessebre: sant Josep i la verge Maria, el nen Jesús, la mula i el bou, l'àngel, pastors, ovelles, el caganer, el diable, un pescador, etcètera, etcètera.

Tot plegat amb l'objectiu de passar una bona estona i de pujar el pessebre el dia 21 de desembre al cim de la Talaia per cantar unes quantes nadales i menjar torrons.

 
FAMÍLIES - PESSEBRE ENTITAT - 12/12/2014

Divendres 12, a les 7 de la tarda, al vestíbul del 1r pis del local social

INSTAL·LACIÓ DEL PESSEBRE DE L'ENTITAT

Organitza: Grup de Muntanya en Família

 
FAMILIES - SERRA DE MONTNEGRE - 23/11/2014

45a sortida del Grup de Muntanya en Família, aquesta vegada a la serra de Montnegre (Vallès Oriental).

Ha estat el diumenge 23 de novembre. Una bona colla de 69 excursionistes del GMeF (35 dels quals menors) hem marxat de Vilanova ben d'hora per arribar a Sant Celoni i prendre una pista d'uns 8 quilòmetres que ja ens ha anat avisant d'on entràvem: al regne de la forest i de la boira. Amb una bona dosi de revolts hem arribat a Sant Martí de Montnegre, on hem pogut esmorzar i fer el cafetó.

En acabat, hem iniciat l'ascens pronunciat i continuat pels boscos de Montnegre. Els colors de la tardor ens han acompanyat tota l'estona en una combinació d'alzines sureres, roures, castanyers, pins i faigs corpulents que, juntament amb el tèl de boira, es traduïa en un escenari irreal -i preciós- per on anàvem avançant i ascendint. Hem travessat l'indret suggerent de Terra Negra i les rouredes i fagedes d'en Preses. Finalment, hem assolit el punt més alt de la carena i hem arribat al turó Gros o de la Telefonista, de 766 metres d'altitud i amb una torre de guaita al cim. Hi hem parat a fer un mos i a reposar.

L'excursió, ja de baixada, ha travessat boscos d'avellaners, roures i alzines, amb peus de grèvol i arboç amb els seus fruits de colors cridaners. Hem passat pel Vaivé de la Casa Vella i el camí ens ha conduït fins a l'ermita de Santa Maria de Montnegre. Al seu redós, hi hem pogut veure la soca enorme del roure que l'any 2010 va tombar la tempesta i ens hi hem fet la fotografia de grup.

Una pista ampla i tranquil·la ens ha dut per bagues de castanyers fins a l'Alzina Grossa de Can Preses, a l'ombra de la qual hem reposat i la nostra presidenta ens ha recordat que el 12 de desembre farem el taller de figuretes del pessebre. El camí ens ha retornat fins a Sant Martí de Montnegre on hem finalitzat l'excursió. Per dinar, ens hem situat a la placeta de l'església. En acabat, hem anat marxant per grups.

Una sortida amb un ambient de tardor immillorable. En podeu veure algunes fotografies si cliqueu la imatge superior.

 

 
FAMÍLIES - SERRA DE MONTNEGRE - 23/11/2014

Diumenge 23

EXCURSIÓ AL MASSÍS DEL MONTNEGRE (Vallès Oriental)

Ascensió al turó Gros des de Sant Martí del Montnegre.

Organitza: Grup de Muntanya en Família

ATTACHMENTS_TITLE
ArxiuFILE_SIZE
DOWNLOAD_THIS_FILE_SDOSSIER EXCURSIÓ MONTNEGRE_GMeF1085 Kb
 
FAMÍLIES - SERRA LA LLENA - 26/10/2014

44a sortida del Grup de Muntanya en Família i primera a la serra la Llena, a la comarca de les Garrigues.

Ha estat el diumenge 26 d'octubre. Una colla de 71 excursionistes del GMeF (38 dels quals menors) ens hem desplaçat fins al poble del Vilosell, a peu de serra, per esmorzar a la plaça de Sant Sebastià. Al cafè del poble hem descobert, en unes fotografies de final del segle XIX, que la plaça havia estat una gran bassa d'aigua. Ara és un espai amable on els nostres nens i nenes han jugat sense parar.

Després d'esmorzar, la corrua de vehicles s'ha dirigit cap al racó amagat on s'alça l'ermita de Sant Miquel de la Tosca. Després d'una rotllana per fer presentacions, ens hem enfilat per un sender molt costerut -però molt- que ens ha dut per l'obaga de la Tossa fins a una carena. Els més habituats a arreplegar bolets ja n'han començat a trobar alguns i no han parat en tot el matí. Aviat, tot el grup s'ha situat al cimet de la Tossa, a 1.023 metres d'altitud, una bona talaia cap a la plana lleidatana i també cap al Montsant i les muntanyes de Prades.

Sota l'ombra de la torre de guaita ens hem fet una fotografia de grup i hem continuat l'excursió per una carena planera i farcida d'antenes que ens ha conduït al peu del sender dels Calaixos. Com que tenim una canalla molt valenta, tot el grup -petits i grans- ha deixat motxilles a peu d'escletxa i s'ha anat esmunyint per una canaleta de roca fins a les veritables escletxes dels Calaixos. Ha estat un dels moments principals de l'excursió. Tothom ha explorat tant com ha pogut esquerdes, petites balmes, coves i passos estrets ambientats per peus de grèvol ben corpulents i plantes enfiladisses de mida XL. Al final hem arribat tots al forat per on calia esmunyir-se si es volia visitar la cova dels Calaixos. De quatre grapes, hem anat entrant a les entranyes d'una cova que més aviat s'assemblava a l'estómac d'una gran bèstia. Dos menuts rat-penats miraven de tenir paciència penjats del sostre. Mentrestant, alguns ho aprofitaven per buscar -i trobar- rovellons a l'entorn de les balmes dels Calaixos.

La cova dels Calaixos també l'anomenen els Calaixos de l'Areldo o de l'Home Fe. Per què? Doncs ara us ho expliquem. Segons diuen, durant una de les guerres carlines hi havia un home -l'Ereldo o Home Fe- que s’amagava en aquest forat. Es veu que de tant en tant sortia de la cova, anava fins a la carena i s'enfilava damunt una de les roques que donen a Vilanova de Prades, a la banda sud de la serra. Llavors començava a cridar “Gent de Vilanova, tingueu fe, que la guerra s’acabarà”. Des de llavors, li van dir l’Home Fe.

Tornem a l'excursió. Aviat hem tornat a la carena -com l'Home Fe- per emprendre la baixada llarga i sostinguda cap al clot profund de Sant Miquel de la Tosca, per un sender PR ben bonic. A Sant Miquel hem dinat asseguts a les taules de pedra de la zona d'esbarjo, on ragen els set brocs de les Fontetes. Els nens no han parat d'enfilar-se per les parets de roca i per un camí enfilat a un vessant de muntanya. El cert és que l'entorn acompanyava. En acabat, cadascú ha desfilat cap a casa o bé a fer el cafetó al Vilosell, per fer petar la xerrada i aprofitar l'estona a l'ombra dels plataners de la plaça.

Si voleu veure'n algunes fotografies, cliqueu la imatge superior.

 
« IniciAnterior12345678910SegüentFinal »

Pàgina 8 de 21
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat