Inici Seccions  Medi Ambient  Informacions Campanya Camins

Menú d'Usuari

Calendari d'Activitats

Desembre 2017
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Seguretat i Prevenció

Bàner

El Temps

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Campanya Camins

Campanya Camins

La Comissió de medi ambient de la Talaia impulsa la campanya "Camins", conjuntament amb d'altres entitats, com l'Institut d'Estudis Penedesencs, l'APMA o l'Associació d'Amics de la Unesco-Garraf, per tal de reclamar una correcta gestió dels camins del Garraf-Penedès. 

Concretament, demanem:

  • la realització d'un inventari de camins de la comarca, que permeti identificar i conèixer les característiques dels camins existents i preservar-los (davant d'amenaces com la destrucció per obres i infraestructures diverses, l'apropiació indeguda per part de particulars, etc.).
  • la realització d'un inventari de camins ramaders que permeti identificar els camins ramaders i totes les zones de domini públic associades, que tant pes històric i cultural van tenir en la nostra comarca.
  • l'aturada de totes les actuacions d'encimentat, enformigonat, asfaltat o eixamplament dels camins que s'està realitzant des de fa anys, sota l'argumentació de la seva suposada utilitat per a la prevenció dels incendis forestals. Demanem que s'aturin aquest tipus d'actuacions i que es revisin totalment els criteris de gestió dels camins a la comarca.
  • la no obertura de noves pistes, ja que considerem que el Garraf i el Penedès disposen d'una xarxa sobradament extensa i densa. L'obertura de noves pistes degrada el paisatge i afavoreix els incendis forestals.
  • el respecte, la conservació i la promoció dels camins senyalitzats del Garraf-Penedès -ja siguin senders de gran recorregut, senders de petit recorregut, etc.-. Considerem que són una font de plaer i salut per a la població, que li permet a més mantenir el necessari contacte amb la natura. Alguns camins, com el GR-92, vora la població del Garraf, està inexplicablement amenaçat per l'expansió de les pedreres, que arriben a posar en perill la integritat física dels senderistes que hi passen.
  • un correcte manteniment dels camins i els seus marges, evitant que esdevinguin abocadors a l'aire lliure de runes i deixalles de tot tipus.

L'obertura de la pista del camí del Collet de Vallgrassa per part de la Diputació de Barcelona, la primavera del 2009, sota l'excusa de la prevenció dels incendis forestals, és un clar exemple del que no volem que torni a passar al Garraf.

 

 
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat