Inici Activitats Especials  La Marxa  Actualitat MARXA D'ORIENTACIÓ PER DESCRIPCIÓ - 03/03/2013

Menú d'Usuari

Calendari d'Activitats

Gener 2018
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Seguretat i Prevenció

Bàner

El Temps

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
MARXA D'ORIENTACIÓ PER DESCRIPCIÓ - 03/03/2013

Diumenge 3 de març

55a MARXA D'ORIENTACIÓ PER DESCRIPCIÓ a Vilobí del Penedès (I Trofeu Joan Virella), puntuable per a la XV Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat.

Inscripcions al local social a partir del 01/02, per més informació: www.aetalaia.cat (Grup de Marxes).

Organitza: Grup de Marxes

>>> INSCRIPCIONS <<<

 

55ª MARXA 2013 MAPA AMB ITINERARI MARCAT

Agrupació Excursionista Talaia
Carrer del Comerç, 4
08800-VILANOVA I LA GELTRÚ
Telèfon 93-8931257
www.aetalaia.cat
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

DIUMENGE 3 DE MARÇ DE 2013

55a MARXA D’ORIENTACIÓ PER DESCRIPCIÓ

TROFEU JOAN VIRELLA (IV EDICIÓ)

SORTIDA: VILOBÍ DEL PENEDÈS (ALT PENEDÈS)


 


 

REGLAMENT

 

L’AGRUPACIÓ EXCURSIONISTA TALAIA organitza la 55a Marxa d’Orientació per Descripció, puntuable per a la XV COPA CATALANA DE MARXES TÈCNIQUES I DE REGULARITAT.

 

Inscripcions
 • Podran participar a la Marxa tots els socis d'entitats amb llicència de l’any en curs expedida per la FEEC, els posseïdors de llicència de la FEDME o d’altres federacions de muntanya estrangeres adherides a la UIAA. Per a tot aquell participant que no s’ajusti a les condicions anteriors, l’organització emetrà una llicència temporal de la FEEC amb validesa pel que duri la prova. Els participants amb llicència de la FEEC puntuaran per a la CCMTR.
 • Les inscripcions es podran fer al local social de la Talaia, carrer Comerç 4, de Vilanova i la Geltrú, del 8 de febrer al 1 de març de 2013, de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre. També s’acceptaran les inscripcions fetes per correu electrònic, Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la i via web www. aetalaia.cat de l'1 de febrer al 1 de març de 2013. Els participants federats han d'aportar a la inscripció el codi de barres de la targeta federativa actualitzada de la FEEC.
 • Els drets d’inscripció per participant seran:
 • 9 € - Posseïdors de la llicència de la FEEC o de llicència de federació amb conveni de reciprocitat amb la FEEC.
 • 10 € - Socis de l'A.E. Talaia i d’entitats de la III Vegueria sense llicència de la FEEC.
 • 12 € - Altres.
 • 5 EUROS Menors fins a 13 anys.
  En el preu s’inclou la llicència temporal obligatòria per als participants no federats.
 • L’organització oferirà l’esmorzar a tots els marxadors.
 • El dissabte abans de la marxa, dia 2 de març de 2013, a les 20 h, s’assignarà per sorteig un dorsal i una hora de sortida a cada equip inscrit. El resultat del sorteig i ordre de sortida es penjarà a la web a les 21 h del dia 2. S’inclourà la taula de transformació horària.
 • A la sortida hi haurà servei de BAR RESTAURANT a disposició de tots els equips participants i membres de l’organització, amb servei de WC.

 

Sortida

 • La sortida serà a la plaça de la Vila, al costat de l'Ajuntament de Vilobí del Penedès. El primer equip sortirà a les 8 del matí. L’equip organitzador de la Marxa de l'A.E.Talaia podrà decidir sobre qualsevol contratemps que pugui esdevenir-se a la sortida, si escau: l’endarreriment horari, l’ajornament o fins i tot la suspensió de la Marxa per causes de força major, circumstàncies que seran comunicades a tots els participants amb la major agilitat possible.
 • En aquest punt estarà ubicat l'aparcament, tant per als membres de l’organització com per als participants amb accés al recinte per la carretera BV- 2127.

 

Equips
 • Els equips estaran formats per dues o tres persones i com a mínim un participant major de 18 anys. Els menors d’edat hauran de posseir la corresponent autorització dels ascendents o tutors. Els equips podran estar formats per persones de diverses entitats.
 • Es permet la participació a nivell individual sempre que sigui sol·licitada per un participant federat i ja inclòs en la classificació de la CCMTR.
 • És obligatori formalitzar la inscripció a la Sortida a les taules d'inscripció HORÀRIA i
  de SIGNATURA abans d'iniciar el recorregut
 • És obligatori formalitzar la inscripció a la Sortida, Taula d'inscripció HORÀRIA Taula A, i de SIGNATURA Taula B. abans d'iniciar el recorregut.
 • Tots els marxadors hauran de dur motxilla i el distintiu d’identificació que els correspongui, sempre en lloc visible. Un cop formalitzada la inscripció a la taula del control A i la signatura a la taula B de la sortida, només es podrà canviar un component de l’equip abans de la sortida si prèviament es comunica a l’organització i aquesta accepta el canvi.
 • No estarà permès que els participants duguin animals de companyia com gossos, gats o altres.

Documentació

 • El dia 2 de març, després del sorteig, es lliurarà als representants de cada entitat la documentació i els distintius d’identificació corresponents als seus equips. Aquest material també es podrà recollir abans de donar la sortida el dia de la Marxa previ abonament de l'import de la inscripció.
 • La documentació lliurada consistirà en :
  1. Tots els fulls descriptius de l’itinerari.
  2. El full de ruta on els controls puguin anotar-hi el temps de pas.
  3. Un mapa de la zona.
  4. El reglament de la Marxa.
  5. Dorsals d’identificació.
  6. Taula de transformació horària.
  7. Relat de vocabulari del món de la vinya de l’Alt Penedès.
  8. Relat complementari, historicogeogràfic, de la zona i l’itinerari seguit (es lliurarà a l’arribada).

Parades
 • Les parades i el temps de descans vindran assenyalats en els mateixos fulls descriptius. A tots els controls sense parada de descans es concedeix un temps mínim de neutralització per compensar la pèrdua de temps en marcar els horaris. En casos especials es concediran neutralitzacions extraordinàries de caràcter particular. Si cal, per al bon desenvolupament de la Marxa, l’entitat organitzadora es reserva el dret d’alterar les ja previstes.

 

Controls

 • A més dels de sortida i d’arribada, hi haurà uns controls de neutralitat identificats amb una lletra on s’anotarà l’hora de pas dels equips. En aquests controls hi haurà un temps d’un minut de neutralització.
 • N’hi haurà uns altres, anomenats de pas, dels quals no es donarà cap referència. Es considera que aquests controls de pas no representen cap pèrdua de temps per als marxadors i per tant no hi haurà cap minut de neutralització.
 • Es poden trobar controls de pas d'automarcatge pels propis marxadors, amb un minut de neutralització.
 • Els controls faran l’anotació a mig minut vençut segons consta a la taula de transformació horària. El control no farà l’anotació mentre no hi siguin presents tots els components que formen l’equip. En els controls de pas no es marcarà el full de ruta si ja hi consta el pas per un control posterior. Els controls s’aniran tancant a mesura que l’equip escombra de l’organització hi arribi.

 

Penalitzacions

 • Cada mig minut d’avançament o de retard entre l’horari efectuat per l’equip i l’horari oficial es penalitzarà amb un punt. L’omissió d’un control de pas serà penalitzada amb 10 punts. En el cas que algun marxador no porti motxilla, l’equip penalitzarà amb 10 punts.

 

Desqualificacions

 • Serà motiu suficient de desqualificació :
 1. Efectuar anotacions o esmenes en el full de ruta.
 2. Alterar la composició de l’equip durant la Marxa.
 3. No passar per un control de neutralitat identificat amb una lletra.
 4. Realitzar el recorregut de la Marxa, total o parcial, abans de la sortida oficial de l’equip.
 5. Canviar de lloc o amagar les marques posades per l’organització.
 6. Portar objectes sorollosos que puguin molestar els altres participants.
 7. Demostrar conducta incívica i produir danys a terceres persones, objectes o entorn.
 8. Comunicar informació referent a la Marxa (situació de controls o altres incidències) entre els participants per qualsevol mitjà (mòbils, walkie-talkie, l'ús de tecnologia com els GPS o similars).
 9. Endarrerir-se fins a ésser atrapat per l’equip escombra i donar mostres evidents de no tenir coneixement del punt de d’itinerari on s’està.
 10. Degradar o malmetre el medi.

 

Classificació per equips

 • La classificació s’establirà pel total de punts comptabilitzats a cada equip, de menor a major. En cas d’empat obtindrà una millor classificació:

L’equip amb major nombre de controls realitzats amb el temps exacte.

L’equip que tingui més controls amb un punt.

L’equip que tingui més controls amb dos punts i així successivament.

 • Tindran premi els 10 primers equips classificats Federats.
 • Tindran premi els 10 primers equips classificats, amb llicència temporal.

 

Classificació per entitats

 • Per a la classificació per entitats es totalitzaran els punts aconseguits pels seus tres equips més ben classificats.
 • El criteri de classificació serà el mateix de la classificació general per equips.
 • Tindran premi les 3 primeres entitats classificades.

 

Trofeu Joan Virella (IV Edició)

 • La primera entitat classificada serà dipositària del I TROFEU JOAN VIRELLA. Cal     guanyar-lo dos anys seguits o tres alterns perquè quedi en propietat.

 

Reclamacions

 • Les reclamacions seran resoltes, si escau, pel Jurat Classificador format per un membre de l’organització, un component de l’Àrea de Treball de Marxes i Caminades de la FEEC i un marxador major d’edat escollit en sorteig entre els participants de la prova.
 • Un cop acabada la Marxa es confeccionarà una classificació provisional, i durant un període de 14 dies s'hi podran presentar reclamacions via correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ), que seran ateses per l’organització, juntament amb l’Àrea de Treball de Marxes i Caminades. Passat aquest període la classificació passarà a ser definitiva.

Horari oficial

 • Es farà públic un cop hagi arribat l’equip escombra. Un cop s'hagi fet públic l’horari oficial, no serà admesa cap reclamació sobre l’horari de pas anotat pels controls.

Repartiment de premis

 • S’efectuarà el dissabte 6 d’abril de 2013 a la sala d´actes de l’AE Talaia (c. Comerç, 4, de Vilanova i la Geltrú), a les 8 h vespre.
 • A les entitats excursionistes federades participants se’ls comunicarà el dia del repartiment.

Disposicions finals

 • El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la Marxa.
 • Qualsevol cas no previst en aquest Reglament serà resolt per l’equip organitzador de la Marxa, el qual disposarà del suport tècnic d’algun membre de l’Àrea de Treball de Marxes i Caminades.
 • El fet d’inscriure’s a la Marxa comporta l’acceptació d'aquest Reglament.
 • Aquest Reglament està basat en el Reglament de la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat i ha estat homologat per l’Àrea de Treball de Marxes i Caminades de la FEEC el mes de gener de 2013.
 
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat