Inici Seccions  Muntanya  Activitats PIC DEL RACÓ GROS
PIC DEL RACÓ GROS
El dissabte dia 20 de juny, vàrem matinar per poder arribar a Queralbs i agafar el primer cremallera cap a Núria. Durant el dia vàrem fer l'ascensió del Pic del Racó Gros i ens vàrem quedar a dormir a l'alberg del Pic de l'Àliga. A l'endemà, ja descansats vàrem tornar cap a casa tranquil·lament.
L'ascensió al Pic del Racó Gros, interessant i poc visitat pic de la carena divisòria entre les valls de Carançà i RIberola, no és fàcil fins al coll del Pas de Porc i des d'aquí cal grimpar una mica per la cresta. Des del pic vàrem fer gairebé la totalitat de la cresta dels Racons, entre aquest i el pic del Racó Petit, sense arribar-hi per falta de temps i el cansament acumulat. Les vistes des del cim són magnífiques dominant perfectament la vall de Carançà, la de Riberola i una vista bonica de la cara nord del Noufonts.
Des de Núria, tot el grup vàrem pujar la vall de Noucreus fins al coll. Aquí alguns van decidir que ja en tenien prou i van tornar enrere. Els altres vam baixar cap a França per situar-nos al peu del cim. Un cop arribats al Pas del Porc, s'acaba la part de l'excursió purament senderista. A partir d'aquí cal seguir per la cresta, hi ha un caminet amb fites però, i de tant en tant fer servir les mans. S'arriba al cim del Racó Gros sense masses dificultats. Aquí uns altres van decidir que ja en tenien prou i que també tornaven i només tres vàrem seguir endavant per la cresta dels Racons cap al Racó Petit. Ara la cresta és molt més afilada i tot i que es pot seguir a tota cresta també es pot passar per sota decantats cap a Riberola. Vàrem baixar cap al coll dels Racons per unes canals amb la pedra esmicolada i del coll cap al Racó Petit vàrem passar per la vessant de Riberola. Al peu del Racó Petit, quan només quedava assolir la piràmide cimera només un de nosaltres va decidir continuar i els altres vàrem esperar tot descant i dinant. Ja portàvem masses hores caminant i desperts i el retorn fins a Núria és llarg. Amb les bateries carregades vàrem iniciar el retorn cap al Pic del Racó Gros, ara gairebé sempre seguint per la cresta, que tot i que és afilada es pot passar bé. El descens del pic al coll del Pas de Porc va ser l'última part "delicada" del retorn. Ara només calia remuntar el Coll de Noucreus, uns 200 m de desnivell positius, i baixar cap a Núria. Abans d'arribar al Santuari, vàrem agafar el camí de l'alberg, on vàrem sopar i passar la nit. A l'endemà, baixada curta de l'alberg al Santuari i retorn amb cremallera a Queralbs.
En total van ser 16,5 km i 1500 m de desnivell acumulat.
ATTACHMENTS_TITLE
ArxiuFILE_SIZE
DOWNLOAD_THIS_FILE_SPic del Racó Gros i cresta dels racons des de Núria.gpx477 Kb
 
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat