Inici Activitats Especials  La Marxa  Actualitat Marxa d'Orientació per Descripció

Menú d'Usuari

Calendari d'Activitats

Desembre 2017
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Seguretat i Prevenció

Bàner

El Temps

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Marxa d'Orientació per Descripció

56a MARXA D'ORIENTACIÓ PER DESCRIPCIÓ

23 de març de 2014 - Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès)

Activitat adherida als actes del Tricentenari 1714-2014Inscripcions
| Reglament | Fotos | Vídeos


EscutTalaia(100x100)Logo_La_Marxa-300

 

El Grup de Marxes de l'A.E.Talaia organitza la Marxa d'Orientació per Descripció...

 

...i també:

La Caminada Popular de Vilanova i la Geltrú

La Caminada de la Creu Roja

La Caminada de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts Mentals del Garraf (AFAMMG)

La Caminada de la Festa Major

Les caminades del programa "A cent cap als cent"

Cursets d'orientació

En conveni amb:

 

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Àrea de Treball de Marxes i Caminades de la FEEC.           Nou duplicat

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Secretaria General de l’Esport


56a Marxa d'Orientació per Descripció
XVI Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC
XV Campionat de Catalunya
I Trofeu Joan Virella (5a edició)
23 de març de 2014


El passat diumenge 23 de març es va celebrar la 56a Marxa d'Orientació per Descripció organitzada per l'Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú, prova puntuable per a la XVI Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC, XV Campionat de Catalunya, i corresponent a la 5a edició del I Trofeu Joan Virella. Aquesta prova competitiva és la que enceta el calendari de les Marxes Tècniques de la Federació i s'ha celebrat una vegada més dins la comarca de l'Alt Penedès, concretament en el municipi d'Olesa de Bonesvalls, una vila inèdita en les anteriors edicions de la Marxa de l'entitat. Cal afegir que la Marxa d'enguany s'emmarca dins les nombroses activitats organitzades a Vilanova i la Geltrú i arreu del país per celebrar el Tricentenari 1714-2014.  
Dins un circuit amb sortida i arribada al poble d'Olesa de Bonesvalls, el recorregut portava els marxadors cap al barri de l'Hospital, el pla de les Basses, la vall de Vaquers, ascendia al puig de la Mola -punt emblemàtic de l'itinerari i d'un gran valor paisatgístic- i en el descens passava per l'avenc de l'Esquerrà, els fondos dels Forcalls i de l'Astor i tornava al barri de l'Hospital per entrar novament al nucli d'Olesa després de travessar la riera de Begues i circular durant un tram per la riera d'Oleseta i plantar-se novament a la plaça de l'ajuntament on acabava el seu recorregut. 
La Marxa s'iniciava a la plaça de l'Ajuntament. Per l'avinguda de l'Hospital passava per davant l'església parroquial de Sant Joan i aviat es deixava el nucli poblat per endinsar-se entre conreus de vinya i boscos de pineda cap al fondo dels Albans. Entre aquest fondo i el Control A, a la clariana de la Rovirola, que vindria tot seguit, se situava el control de Pas 1, al costat d'un margalló en un antic camí ral. Passat aquest aquest control i sense variar gaire l'escenari de vinyes i bosc, es feia cap al mas Cort Nou i travessant la terrassa del restaurant Can Joan i tot seguit la carretera BV-2411, la Marxa continuava cap a can Parellada, antiga masia avui dia alberg rural, al costat de la qual el Control de Motxilla passava revista als marxadors. 
Poca estona després de can Parellada es canviava de rumb i d'escenari per caminar per terreny asfaltat després d'haver passat pel control de pas 2 d'automarcatge. A partir d'aquí s'entrava novament en un nucli habitat i després d'un tram enrajolat i creuar l'aiguabarreig de rieres de Begues i d'Oleseta, s'entrava al magnífic i emblemàtic recinte de l'Hospital de Cervelló, on hi havia el Control B i lloc per descansar i esmorzar.
Després del descans i un bon esmorzar, el recorregut, fins aquell moment bastant planer, agafava un aspecte ben diferent i pràcticament no deixava d'ascendir, després del pla de les Basses i la vall de Vaquers (controls C i D), fins arribar al punt culminant del circuit, el puig de la Mola, cim de 537 metres, segon en altitud del massís del Garraf, on hi havia situat el control E.
Sortosament, malgrat els pronòstics d'un cap de setmana passat per aigua o nuvolades, el temps s'havia capgirat i els marxadors varen poder gaudir d'un dia clar i assolellat que els permeté admirar una gran panoràmica des d'aquest punt privilegiat de les nostres comarques, on convergeixen els termes municipals d'Olesa de Bonesvalls, Begues, Olivella i Avinyonet.  
El descens es feia seguint en principi el recorregut del GR-92-3, amb baixada pronunciada i molt rocallosa, per deixar-lo després per seguir per terreny emboscat fins a l'antic corral de l'Esquerrà i seguia pel GR-5 per acostar-se a l'avenc de l'Esquerrà. Es continuava una estona per aquest traçat de GR i es deixava per fer cap al llit de la fondalada de l'Astor, control G. Passat el control s'enfilava un brancal novament pujador i pedregós que conduïa els marxadors cap al següent control H, al corral del Jaume. D'aquest darrer, l'itinerari era per pista pràcticament en descens fins a desembocar en un camí entre vinyes que entroncava amb el GR-5, paral•lel a la riera de Begues, i entrava novament al barri de l'Hospital, sortint així de l'àrea del Parc Natural del Garraf on la Marxa havia transcorregut durant molt bona estona.
Passada la placeta del barri de l'Hospital on havia el control I, s'anava a travessar la riera de Begues per un pont i es transitava per uns carrers del pintoresc nucli. Creuada la plaça Fitó, es baixava a la riera d'Oleseta davant un gran pou i, passat una zona d'esbarjo amb terreny cimentat, s'anava seguint aquella pràcticament fins que queda soterrada pel pas de la carretera i acabava el recorregut de la marxa en el mateix lloc on s'havia iniciat, davant l'Ajuntament.  
La participació fou notable: d'un total de 121 equips inscrits, 6 no es van presentar i 1 es va retirar; hi havia 77 equips formats per dos membres i 38 de tres; d'entre tots ells, 25 participants eren menors de 14 anys. La suma global fou de 268 marxadors, representants de 15 entitats excursionistes de diferents comarques a més de l'entitat organitzadora; 57 d'aquests equips eren federats. El total del recorregut era de 15,400 km, calculats en una mitjana horària de 4,37 km/h i un temps oficial de 3 h 31 min, que sumat al temps de descans i neutralitzats feien un total de 4 h 28 min.
Encara que provisionalment, es pot avançar pel total de punts dels tres millors equips de cada entitat federats el resultat següent:
1r lloc: A.E. Talaia 50 punts
2n lloc: C.E. Avinyó 51 punts
3r lloc: C.E. Sitges 79 punts
El lliurament de trofeus es previst per al dissabte dia 26 d'abril de 2014.
L'A.E. Talaia agraeix la participació tant dels equips que competien com de la totalitat del personal de l'organització, fent esment especial d'agraïment als veïns del poble que facilitaren l'accés a determinats llocs de control mitjançant els seus vehicles particulars, i al Centre Cívic d'Olesa de Bonesvalls per les facilitats en l'ús dels seus locals i per atendre com calia la nombrosa concurrència, tant a la sortida com a l'arribada dels equips.

Grup de Marxes de l'A.E.Talaia


AGRAIMENT A LES COL.LABORACIONS SEGÜENTS:
BONPREU

FRIT RAVICH 50 anys

CUDIÉ CATÀNIES

PDM gifts

NOVELL

INTERSPORT OLARIA

DIPUTACIÓ DE BARCELONA (Àrea de Territori i Sostenibilitat Xarxa de Parcs Naturals)

FEDERACIÓ D'ENTITATS EXCURSIONISTES DE CATALUNYA

AJUNTAMENT D'OLESA  DE BONESVALLS

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ


 

VÍDEO "QUÈ SÓN LES MARXES TÈCNIQUES? UNA DISCIPLINA AMB MOLTA HISTÒRIA"

 


AGRAIREM A TOTHOM QUI ENS ENVIÏ FOTOS DE LA MARXA PER PODER FER UN ALBUM RECORDATORI:

Enviar FOTOS a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


AGRAIM LA COL.LABORACIÓ DE TOTS ELS MARXADORS, TAMBÉ DE TOTS ELS COMPONENTS

DE L'ORGANITZACIÓ, DELS A.D.F.  I DE L'AGRUPACIÓ DE CAÇADORS D'OLESA.


LLISTA DE RESULTATS, HORARIS OFICIALS, COMPONENTS DE L'ORGANITZACIÓ,

MAPA AMB L'ITINERARI MARCAT, COPA CATALANA, REL.LACIÓ DE PREMIATS

I OBSEQUIS PER ALS MENORS QUE ES DONARAN EL DIA 26 D'ABRIL A LES 20h

AL LOCAL SOCIAL A.E. TALAIA  :

 
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat